• Algemeen •
• Inrichten en onderhoud •
• E-mail & hosting •
• Bestellen •
• Betalen •
• Support •

 

Algemeen

Hoeveel tijd kost het mij of een van mijn medewerkers?

Het Contendo website pakket maakt het je makkelijk. Als het logo, de huisstijlkleur en de informatie per pagina met Contendo is gedeeld kun jij snel verder met werk wat je echt leuk vindt. Als wij je nieuwe site hebben gemaakt en ingericht komt er een tweede moment dat je tijd nodig is. De beoordelingsronde. Ook dit kan volgens ons vrij snel worden gedaan. Kop koffie erbij. En lezen maar ...

Terug naar boven

Hoe lang zit ik vast aan Contendo?

Er zijn twee keuzes bij de abonnementen: een maandabonnement of een jaarabonnement. Als je van veel vrijheid houdt, kies je voor het maandabonnement. Hiermee kun je per maand je website abonnement opzeggen.

Terug naar boven

Is mijn website wel veilig?

Wij vinden het belangrijk veel tijd te steken in het goed beveiligen van de Contendo webservers en de websites die er op draaien. Hoewel we er natuurlijk nooit helemaal 100% garantie op kunnen geven, kun je er van uitgaan dat wij de server continu monitoren. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel.

Terug naar boven

Is mijn website straks goed te zien op mobiele telefoons?

Alle Contendo websites zijn geoptimaliseerd voor mobiele telefoons en tablets. Dat is ook belangrijk, aangezien er steeds meer mensen internetten (en dus jouw bedrijf kunnen vinden) via hun telefoon.

Terug naar boven

Komt mijn site wel goed in Google te staan

Wij zorgen ervoor dat alle websites die we opleveren goed geïndexeerd kunnen worden door Google. Je hebt bovendien de mogelijkheid om de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de ranking zelf te benutten en in te vullen. Je kunt daarbij natuurlijk niet verwachten dat je met een site over boeken direct boven Bol.com komt te staan, want een website hoog in Google krijgen is een vak op zich. Google geeft haar geheime recept (de mix van honderden factoren van het algoritme vormen en bepalen welke pagina’s als eerste worden getoond bij een bepaalde zoekopdracht) natuurlijk niet prijs. We willen je er uiteraard graag bij helpen, maar het maakt geen onderdeel uit van de Contendo website.

Terug naar boven

Er zijn ook gratis websites. Waarom zou ik er dan voor betalen?

Dat is een goede vraag. Als je echt niets wilt investeren in je online bedrijfspresentatie kun je er voor kiezen om een gratis site te nemen en deze zelf verder in te richten en draaiend te houden. Reken niet op support, want er kan immers niets aan je verdiend worden. Bij Contendo kun je voor een zeer betaalbare prijs wel geholpen worden door websitespecialisten die zich al jaren bezighouden met websites en online communicatie. Aan jou de keuze ...

Terug naar boven

Kan ik zien hoeveel mensen er op de site komen?

Ja. We maken daarbij gebruik van Google Analytics. Je kunt daarmee kijken naar het bezoek op je bedrijfssite. Hoeveel mensen bezoeken je site? Waar komen ze vandaan? Welke pagina’s bekijken ze? Dat is waardevolle informatie waarmee je jouw presentatie op internet verder kunt verbeteren.

Terug naar boven

Hoeveel ervaring hebben jullie met het bouwen van websites?

Best wel veel. Eigenlijk best wel heel erg veel. Contendo is namelijk een product van Xicero Communicatie. Ze zijn daar al ruim 15 jaar betrokken bij het maken van websites. Doordat er specialisten zitten voor alle facetten van het proces (ontwerpers, programmeurs, marketeers, tekstschrijvers…) weten ze ondertussen wat werkt en wat niet. Wat oud en achterhaald is en wat nieuw en modern is. Ze hebben ondertussen honderden sites gebouwd. Van kleine (voor de lokale winkelier om de hoek) tot hele grote en complexe websites (met koppelingen aan externe systemen bijvoorbeeld).

Terug naar boven

Zit er garantie op de website?

Contendo zorgt ervoor dat de server waarop de website van je bedrijf staat altijd online is. Verder is het ons pakkie-an om alle functionaliteit werkend te houden. Daarvoor zul je geen rekening krijgen.

Terug naar boven

 

Inrichten en onderhoud

Waarmee richten jullie mijn website in?

Voor een Contendo Comfort website hoef je niet veel aan te leveren. We sturen je snel een korte -en vooral begrijpelijke- vragenlijst over je bedrijf, de huisstijl en de onderwerpen die er op de site moeten komen. nadat je jouw input hebt gegeven gaan wij snel aan de slag om je site in te richten.

Terug naar boven

Welke teksten en beelden worden er gebruikt voor mijn website?

Als er al een website is gebruiken we daarvan, in overleg met jou, de afbeeldingen en de teksten. Hiermee richten we de website in. Als er geen site is vullen wij de pagina’s met nieuwe tekst en beeldmateriaal. Je kunt de teksten zelf aanleveren of wij schrijven de teksten voor jou. Je hoeft dan alleen per pagina een aantal steekwoorden aan te leveren. Wij regelen de rest. Heb je eigen beeldmateriaal dan gebruiken we die het liefst. Is dat toch wat lastig? Dan maken we gebruik van een beeldbank waar we uit miljoenen foto's kunnen kiezen.

Terug naar boven

Zijn pagina's die Contendo heeft geschreven mijn eigendom?

Ja, als we de basis voor je hebben ingericht zijn de teksten die wij voor je hebben geschreven ook direct van jou. Als je niet tevreden bent over Contendo - en op enig moment wil overstappen - kun je de teksten gewoon meenemen. Daar doen wij niet moeilijk over.

Terug naar boven

Kan ik zelf tekst en foto's plaatsen / wijzigen?

Ja. Bij het Contendo Comfort pakket krijg je inloggegevens en een uitgebreide handleiding van het website beheersysteem (het Content Management Systeem, kortweg CMS). Hiermee kun je zelf pagina’s maken, verwijderen en bewerken. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, het is eenvoudig om je eigen site hiermee bij te houden en uit te breiden.

Terug naar boven

 

E-mail & hosting

Ik heb al een domein en e-mailadres, kan ik die behouden?

Ja dat kan. Wij zorgen ervoor dat alle vereiste technische acties op tijd worden ingezet. Je hoeft er zelf praktisch niets voor te doen. Het enige waar we jouw hulp bij nodig hebben is het aanvragen van een verhuiscode bij jouw huidige hosting partij. Dit kunnen we helaas niet voor jou doen.Wij verhuizen vervolgens jouw domein naar onze server. Je ontvangt van ons nieuwe instellingen voor je e-mail. Jouw e-mailadres kan je gewoon blijven gebruiken. Het is vanwege veiligheid en service van onze websites niet mogelijk bij je huidige hostingprovider te blijven. Door met één hostingpartij te werken kunnen wij je namelijk de beste garanties en kwaliteit bieden.

Terug naar boven

Kan ik de website door jullie laten bouwen en ergens anders laten hosten?

Dat is helaas niet mogelijk. De websites draaien op de Contendo servers en zijn uitstekend beveiligd en worden voortdurend in de gaten gehouden. Voor minder dan 1 euro per dag heb je een zeer compleet pakket aan hosting met onbeperkt dataverkeer, je eigen domeinnaam, 5 e-mailadressen en kun je bovendien gebruik maken van een superhandig en gebruiksvriendelijk website beheer systeem. Daarbovenop kun je bij ons nog gewoon de telefoon pakken en ons bellen als je er echt niet zelf uitkomt.

Terug naar boven

Als mijn e-mail wordt overgezet, blijven al mijn e-mails behouden?

Contendo maakt gebruik van andere servers dan de servers van jouw huidige hosting partij. Dit betekent dat wanneer wij jouw e-mail mogen overnemen we niet alle e-mails één op één over kunnen zetten naar jouw nieuwe e-mailbox. Dit kun je zelf wel doen door een back-up te maken. De back-up kun je vervolgens weer importeren in jouw nieuwe e-mailbox zonder dat er e-mails verloren gaan.

Terug naar boven

Kan ik het aantal e-mail adressen uitbreiden?

Ja dat is zeker mogelijk. Je kunt kiezen voor het e-mail premium pakket (5 e-mailadressen) of het e-mail pro pakket (10 e-mailadressen). Kijk voor de mogelijkheden op de extra dienstenpagina.

Terug naar boven

Bestellen

Hoe lang duurt het als ik vandaag ja zeg?

Als je ja hebt gezegd wil je eigenlijk dat je website morgen online is. Dat begrijpen we heel goed. Bij Contendo hebben we ons als doel gesteld om een website, als alle input bekend is, binnen vijf werkdagen gereed te hebben. Als we samen ons (voor)werk goed doen kan de site met een week live.

Terug naar boven

 

Betalen

Op welke manieren kan ik betalen?

Je ontvangt van ons maandelijks de factuur per e-mail. Hierin staat aangegeven hoe je de betaling kunt voldoen.

Terug naar boven

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

De eerste factuur ontvang je nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte. Dit bestaat uit de eenmalige registratiekosten en de abonnementskosten voor de eerste maand. Daarna ontvang je iedere maand de factuur met alleen de abonnementskosten. Je kunt er ook voor kiezen om de eenmalige kosten te spreiden over meerdere periodes.

Terug naar boven

Welke betalingstermijnen hanteren jullie?

De factuur die je van ons ontvangt dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

Terug naar boven

 

Support

Als ik een vraag heb, hoe snel wordt ik dan geholpen?

We hebben geprobeerd alles zo duidelijk te maken dat er naar ons idee niet heel veel vragen meer zullen zijn als jouw website eenmaal live is gezet. Echter, er kunnen altijd nieuwe vragen komen. Er is een ticket-systeem waarbij we de online gestelde vragen (dat is best handig als je ‘s avonds na je eigen werk nog wat vragen hebt) binnen 1 werkdag proberen te beantwoorden. Bellen kan natuurlijk ook. Wij hebben ook nog gewoon een telefoon staan die we opnemen als deze over gaat.

Terug naar boven